Friday, March 24, 2006

Mark Rutte (Onderwijs) opent Speurders Store Den Haag


Het is al sinds november 2005 in bedrijf, maar vandaag officieel open:

DEN HAAG - Staatssecretaris Rutte (Onderwijs) heeft in Den Haag de eerste Speurders Store geopend. Het leer-werkbedrijf neemt artikelen van vooral particulieren in bewaring en verkoopt deze door via de winkel en via de advertentiesite Speurders.nl.De verkoop en de aankleding van de winkel wordt verzorgd door de afdeling handel en woonbranche van de Mondriaan onderwijsgroep. Deze privaat-publieke samenwerking is een oplossing voor de stageproblematiek in het beroepsonderwijs.

Rutte hecht er belang aan dat het onderwijs en het bedrijfsleven zich gezamenlijk inspannen bij het vinden van voldoende stageplaatsen. Ook vindt de staatsecretaris het belangrijk dat leerlingen ondernemersvaardigheden opdoen, die zij later kunnen toepassen in hun werk of hun eigen bedrijf.

De winkel is een initiatief van de advertentiesite Speurders.nl en van twee ondernemers Jaap Rensen (van CashConverters Nederland) en Edwin van der Heide. Zij zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Mondriaan onderwijsgroep, afdeling handel en woonbranche.

Handelswaar
Speurders Store neemt artikelen van vooral particulieren in consignatie en verkoopt deze door. De handelswaar van Speurders Store bestaat uit: antiek, stijlmeubelen, recente elektronica, sport- en hobbyartikelen, sieraden enzovoort. De spullen kunnen zowel in de winkel als via de website Speurders.nl gekocht worden.

De winkel neemt ook restpartijen van het bedrijfsleven op. Speurders Store stelt kwaliteitseisen aan de ingebrachte spullen. Speurders Store is geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere eerste zondag van de maand open van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.speurdersstore.nl.

No comments: