Thursday, April 13, 2006

Dick –maxfoodmarket- Groot is back in businessBizz.nl, Vandaag:

Dick Groot, de oprichter van de voormalige internetsupermarkt Maxfoodmarket.nl, is weer begonnen als ondernemer. Deze week ging hij in Zaandam van start met Verkoopwinkel.nl. De eerste tweedehands artikelen zijn al verkocht.

De officiële opening is pas volgende week maar sinds een paar dagen heeft Dick Groot al de deuren geopend van zijn Verkoopwinkel
http://www.verkoopwinkel.nl aan de Zaanse meubelboulevard. Het pand van 1200m2 moet vol komen te staan met tweedehands artikelen die vervolgens ook via Marktplaats aan de man worden gebracht.

Internet
Groot: “Die koppeling met internet is essentieel. Via Marktplaats bereik je miljoenen mensen, maar wat wij met onze fysieke vestiging toevoegen is gemak. Mensen kunnen hun artikelen hier binnen brengen. Wij spreken een vaste prijs af, fotograferen ze en zetten alle specificaties en de omschrijving in ons computersysteem. Vervolgens wordt automatisch een plaatsing aangemaakt op Marktplaats.nl. Als het artikel verkocht is kun je contant je geld ophalen, of laten overmaken. Van het verkoopbedrag gaat een courtage af van 19%, en stageld van 19 cent per dag per artikel.”

Gemak
Natuurlijk, als je zelf je spullen via Marktplaats verkoopt, scheelt dat je courtage maar volgens Groot is verkoop via zijn Verkoopwinkel vooral interessant voor mensen die meerdere artikelen tegelijk willen aanbieden: “Stel je wilt 20 artikelen verkopen. Dan krijg je voor al die twintig artikelen telefoontjes. Je moet thuis blijven, mensen beginnen te pingelen en af te dingen. Dat heb je hier allemaal niet.”

Kofferbakken vol
De Verkoopwinkel is pas een paar dagen open maar toch lopen de zaken volgens Groot al voorspoedig: “We hebben in die paar dagen 134 artikelen verkocht en dan hebben we nog geen enkele vorm van publiciteit gehad. We waren gewoon bezig met het inrichten van de winkel en hebben aan een paar nieuwsgierige passanten verteld wat we gingen doen. De volgende dag kwamen de eerste mensen al hun spullen brengen. Soms hele kofferbakken vol.”

Trend
“Ik heb wel het gevoel dat dit een concept is wat goed gaat lopen. Het is echt een trend. De handel in tweedehands artikelen is sinds Marktplaats en eBay enorm populair geworden. In de VS zijn er vergelijkbare bedrijven die tegen de 30 miljoen dollar omzetten. Als je in Frankrijk kijkt naar een bedrijf als Troc http://france.troc.com/servlet/srt/troc/home?language=5
dat heeft 161 vestigingen en is beursgenoteerd.”

Ondernemer
Het ondernemersschap bevalt Groot dus weer uitstekend: “Internetsupermarkt Maxfoodmarket ging in 2002 failliet. Ik heb me in de tussenliggende jaren vooral bezig gehouden met advieswerk voor bijvoorbeeld groothandels en distributeurs. Daar ben ik nu mee gestopt want ik ga me volledig op Verkoopwinkel.nl richten. Ik vond het advieswerk erg leuk hoor, maar ondernemer zijn nóg leuker.”


verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel

No comments: