Sunday, May 21, 2006

Second Speurders Store, "De (ver)koopwinkel van Speurders.nl"

Bron: Bazaar Journaal 20&21 mei(met dank aan Jaap Rensen, Cash Converters/Speurders Store voor het doorsturen)
SPEURDERS STORE Beverwijk nu open.
De Bazaar is vanaf vandaag met de Speurders Store een nieuwe publiekstrekker rijker. De Speurders Store is zeven dagen per week open. De handel in Parallelweg 87 –bij P5– wordt aangeprezen op de website Speurders.nl. ,,We prijzen alles in de winkel én op de site aan’’, zegt de heer Hans Mulder (red: oprichter Hebbess Amstelveen), directeur van Speurders Store. Ook nieuwe restpartijen worden aangeboden. De eerste Speurders Store in Den Haag is sinds de opening in november 2005 een groot succes.

Om zoveel mogelijk mensen naar De Bazaar te krijgen, adverteert de Speurders Store
vandaag in de Telegraaf. "We verwachten veel van onze nieuwe winkel. Vooral ook omdat De Bazaar van oudsher een plek is waar veel tweedehands spullen worden verkocht. Ik heb hier in Beverwijk begin jaren tachtig zelf nog met handel gestaan. De sfeer is me wel bekend. De Bazaar is gewoon dé plek om spullen te verkopen!’’ Van maandag tot en met vrijdag is de Speurders Store open van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag tot 17.00. uur.

Speurders Store wijkt hiermee iets af van de strategie van VerKoopwinkel.nl. VerKoopwinkel richt zich op alle mensen, ook mensen die normaliter nieuwe spullen kopen, daarom staan we op een normale meubelboulevard. Ten tweede willen het aantal partijen nieuw goed beperken tot +/- 10% van onze aanbod zoals TROC dat in de rest van Europa doet.

Dat deze Speurders Store 7 dagen per week open is, is een heel sterk punt.Net als de duidelijke communicatie op de gevel. Daarnaast heeft Speurders Store de prijzen in Den Haag meer marktconform gemaakt (men vond de spullen in eerste instantie wat duur).