Tuesday, September 05, 2006

Mensenwerk, "our people make the difference"

Bob Crebas schreef:
"Goedzooi groeit gestaag en doet het beter dan verreweg de meeste kringloopwinkels in het land. Volgens deskundigen komt dat doordat Goedzooi bestaat uit een hechte groep mensen (gekneed in het actiewezen, denk ik dan) die er vanaf het begin naar gestreefd heeft de kringloopwinkel loonvormend te maken en zo nodig kennis van buiten haalt. Ik denk zelf dat we het ook goed doen omdat iedereen hoofd en handen gebruikt en we denkkracht koppelen aan praktijk. We houden van brainstormen én van de handjes laten wapperen. Bovendien zijn we dubbel gemotiveerd: we doen het niet alleen voor het milieu, maar ook voor onze eigen boterham. En er is eigenlijk ook geen verschil tussen een ondernemer en een actievoerder: je hebt dezelfde kwaliteiten nodig om iets te bereiken. Maar leuker dan roepen hoe het moet of je ergens tegen verzetten, is het zelf opzetten van iets en laten zien dat je het kan." blz 115, Iedere dag vrij.

Ook nu bij Brennels benadrukt hij het feit dat het draait om Mensenwerk.

Ook Alderd bij WePaYou.nl, legt de nadruk op zijn mensen, hij maakt er steeds melding van als er nieuwe mensen zijn aangenomen.

Dick en ik zijn heel blij geweest met de bijdragen van onze zomerkrachten Ruben en Romeiro. Daarnaast zouden we niet kunnen functioneren zonder de kennis en inzet van Manfred, Hans en Andrea. Sinds kort maakt Tjardo ook deel uit van de team.

Het leuke is dat iedereen verschillende sterktes heeft en dat we elkaar goed kunnen aanvullen.
verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel