Thursday, March 01, 2007

Haal de winkel leeg en verkoop meer, Het GOED, Marktplaats en verKoopwinkel

Links staat een foto van de opening van Het GOED Assen.

Hieronder een foto van een "Bulla Bulla" IKEA verkoopdisplay. Hoe hoger ik de spullen stapelde bij IKEA hoe meer ik verkocht. Sam Walton schrijft over "mountains of Tide or whatever" bij Wal-Mart.

Het GOED en Marktplaats hebben jaren geleden ontdekt dat bij tweedehands het vaak omgekeerd werkt. Minder verkoopt beter dan meer. Zeker als je spullen die na een tijd niet verkocht zijn uit de winkel haalt.

Bob Crebas schreef: "We vinden dat Marktplaats.nl eigenlijk hetzelfde is als een mooie kringloopwinkel: netjes overzichtelijk en met vraag en aanbod van gebruikte artikelen. " blz. 170
Een belangrijke voorwaarde is dat rotzooi verwijdert wordt: blz 171: "Steeds opnieuw proberen een paar zieke schoften de website te verkloten door gruwelijk advertenties te plaatsen. De hele middag en avond help ik advertenties controleren...Hoe sneller dit troep verwijdert is, des te minder animo dit zieke volk heeft om ermee door te gaan."

Bij Het GOED worden onverkochte artikelen meestal na een week of 6 weggegooid. Bij verKoopwinkel prijzen we na 4 weken met 25% af, na 8 weken met 50% en na 12 weken proberen we de spullen (bijna) gratis weg te geven.

Zo hebben we gisteren maar liefst 14 bankstellen verkocht voor 500 euro aan een persoon die ze nodig had voor een feest. Met een minder gevuld winkel was de omzet vandaag 2 keer zo hoog als gisteren.

verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel