Tuesday, March 27, 2007

verKoopwinkel stageplek voor Bedrijfskunde/Economie student

Projectnr: SCM 122
___________________________________________________________________________

Bedrijf : VerKoopwinkel Marktplaats.nl Handelspost
Project : Sourcing/procurement process improvement
Locatie : Zaandam (regio Amsterdam)
Start project : April 2007
Duur project : 2-3 maanden
Aantal dagen per week : 4-5 dagen per week
Vergoeding : Nader te bepalen

Omschrijving

Bedrijf/ afdeling
Het bedrijf is een nieuwe fysieke (versus digitale) winkel waar klanten tweedehands of nieuwe artikelen ter verkoop aan kunnen bieden. Wij nemen de artikelen in en bieden ze ter verkoop aan via Marktplaats.nl en in de zelfbedieningswinkel. Het betreft een gewone fysieke winkel waar mensen binnen kunnen lopen en kunnen kopen zonder eerst een afspraak te maken of een bod/betaling te doen via Internet.

Opdrachtomschrijving
Wij verschillen van normale detailhandel en E-Commerce doordat er geen sprake is van inkoop maar van inbreng door veel verschillende particulieren en bedrijven. De stage opdracht is om het proces van inbrengen efficiƫnter en effectiever te maken. Klanten moeten daarbij in hun gedrag gestuurd worden, onder het motto: De inbrenger betaalt niet voor wat hij zelf kan doen, en samen besparen we geld.
Van de stagiaire wordt verwacht actief mee te werken in de winkel om de bestaande bedrijfsprocessen te begrijpen. Na een paar weken moet het korte actieplan klaar zijn. De stagiaire zal vervolgens de kans krijgen om deze zelf ten uitvoer te brengen in de winkel. Als de processen verbeterd zijn dan zal het verwerken van binnen komende goederen sneller en efficiƫnter plaatsvinden.

Marktplaats Handelsposten zijn onafhankelijke bedrijven, niet eigendom van of betaald door Kijiji International Limited ('Marktplaats.nl')

Profiel student
Geschikt voor een non-dutch speaking student: Nee
Geschikt voor een bachelor student: Nee
· Geschikt voor een master student: Ja

VerKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel