Thursday, June 14, 2007

WePaYou drie divisie strategy

WePaYou heeft een eigen webwinkel gelanceerd en nog meer.

Eigenaar Alderd Froolik legt uit:

Als een van de laatste Drop-off locaties van het vasteland van Europa gaat ook WePaYou een ommekeer maken.

Er is een grote investeerder ingestapt die de ommekeer mogelijk maakt en tevens een nieuw pakket met producten inbrengt. We zullen WePaYou opsplitsen in diverse divisies welke het voor de doelgroep duidelijk maakt wat we voor hen kunnen betekenen:

- WePaYou Consignment

- WePaYou Trading

- WePaYou Triple Sale Solutions

WePaYou Consignment:

We zijn begonnen met het teruggeven van de niet verkochte artikelen en zo het magazijn aan het leegmaken. We gaan ons focussen op een beter inbrengbeleid en deze zoals gewend op eBay en marktplaats aanbieden. We gaan stoppen met de inname van rommel en zooi en alleen nog interessante en vooral verkoopbare zaken innemen. Tevens zullen wij ons opwerpen als professioneel inzamelaar voor non-profit organisaties. Dit lijkt inmiddels voor Huize Kakelbont een heel groot succes te worden. De ingebrachte spullen zijn van zeer hoge kwaliteit en het aantal inbrengers is boven verwachting.

WePaYou Trading:

Deze tak houd zich bezig met reguliere in- en verkoop van spullen voor eigen rekening en risico. Diverse overeenkomsten geven ons toegang tot een enorm pakket artikelen welke regelmatig wisselen en tegen groothandelsprijzen verkocht worden. Dit moet gaan zorgen voor een eigen plaats in de markt. De verkopen van deze artikelen begint zich inmiddels naar wens te ontwikkelen.

WePaYou Triple Sale Solutions:

Webshops vullen met artikelomschrijvingen, foto’s en de koppeling aan andere (verkoop)sites is de activiteit die in het verlengde ligt van Consignment. Hiermee wordt het rendement van onze fotostudio verbeterd. Ook kunnen we hiermee de daluren prima opvullen. De belangstelling hiervoor is in ruime mate aanwezig tevens doordat alles uitbesteed kan worden. Totaan de verkoop aan toe. De klant hoeft eigenlijk alleen maar spullen te hebben. Deze tak is inmiddels tot medio september volgeboekt.

WePaYou MEGA store:

Ondanks de verschillende divisies zullen alle artikelen ook te vinden in onze MEGA store welke momenteel in ontwikkeling is. Het zal een soort Amazon-achtige look worden waarbij we alle mogelijkheden op webgebied uit de kast zullen halen. Deze MEGA store zal alle artikelen gaan houden welke wij in Consignment, Trading en Triple Sale Solutions hebben. Medio juli is de opening van de MEGA store gepland.

Personeel:

In de loop van het jaar zijn we voornemens om het aantal werkplekken bij WePaYou uit te breiden om elke divisie apart te ontwikkelen. Momenteel zijn er 5 full-time medewerkers (Freek, Tim, Mina en Anas) en 3 parttime medewerkers (Bert, Collin en Danny). Het management bestaat uit Sylvia en Alderd (Parttime)

Verkoop:

Marktplaats, eBay en een eigen winkel."


verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel