Monday, October 13, 2008

Grootste keten offline 2dehandswinkels (TROC), weer weg uit Nedeland


Een klant belde verKoopwinkel Beverwijk met de vraag of we een vestiging hadden in Den Haag. Toen ik hem de nummer wilde geven van Troc de L'ile in Den Haag kwam ik op de melding van het (tijdelijk ?) einde van dit formule in Nederland (200 vestigingen in 5 europese landen.)
------------
Troc.com gaat de deuren sluiten

Voormalige SpeurdersStore maakt plaats voor kringloop

DEN HAAG, 20081010 -- Door beeindiging van het huurcontract gaat de vestiging van maar liefst 1200m2 aan de Loosduinsekade sluiten. Ondanks dat zij in onderhandeling zijn over een tweetal nieuwe locaties in Den Haag,heeft dit mede tot gevolg, dat de goederen die te koop gesteld zijn door particulieren opgehaald moeten worden en er geen nieuwe inbreng meer wordt aangenomen.

Troc.com staat bekend om zgn. depot-verkoop. Dit houd in dat goederen van particulieren verkocht kunnen worden in een winkel en tevens te koop aangeboden worden op het internet, dit in tegenstelling tot het gratis weggeven bij kringlopen of zelf te koop aanbieden via, bijvoorbeeld het internet.
Bedrijfsleider J.W. van Holland:
"Door de tijdelijke sluiting roepen wij dan ook iedereen op contact op te nemen die hun goederen hier te koop hebben aangeboden, en in overleg met ons, deze zo spoedig mogelijk op te halen. In ieder geval uiterlijk in de week van 3 november 2008.
De spullen die dan niet opgehaald zijn, zullen vervolgens in de vrije verkoop gaan en kunnen er geen rechten meer aan ontleend worden.
"

Troc.com heeft is met 200 winkels in Europa, marktleider in de verkoop van gebruikte goederen waaronder in Belgie, Frankrijk en Duitsland.


Franchisenemer/eigenaar in Nederland Jaap Rensen vertelde over de telefoon over een nieuwe initiatief die verschillende offline formules online bij elkaar brengt: http://betergebruikt.nl/

verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de http://betergebruikt.nl/

1 comment:

Troc.com Den Haag said...

Helaas blijkt er abusievelijk een fout in het bovenstaande bericht te zijn geslopen.
Troc.com zal wel degelijk door gaan in Den Haag, met als verwachting 2 nieuw te openen winkels in de regio Den Haag. Deze staan in planning voor medio Januari 2009.
De reden van vertrek is de beindiging van het huurcontract op de huidige locatie en de stukgelopen onderhandelingen over de nieuwe.

Met vriendelijke groet,
J.W. van Holland
Bedrijfsleider Troc.com Den Haag