Thursday, February 12, 2009

Bol.com in de toekomst de grootste concurrent van Marktplaats.nl ?

Ik heb nu een aantal boeken bij Bol.com in de verkoop gezet en het is ongelofelijk, alles (wat courant is) verkoopt voor goede prijzen.
Op dit moment doet Bol in tweedehands (third party) alleen Nederlandse boeken.
Je voert de ISBN nummer in, conditie, prijs en klaar is Kees. Als ze hetzelfde doen met barcodes (ipv ISBN nrs) en Computer Games / DVD's dan gaan ze helemaal los in de (tweedehands) markt net zoals Amazon in de VS eBay lijkt in te halen, zou dit een dreiging kunnen zijn voor Marktplaats.

Groter aanbod

Daniel Ropers, directeur van bol.com, ziet ook steeds meer zakelijk animo bij professionele aanbieders van tweedehands boeken en bij particulieren om via de mediawinkel gebruikte boeken aan te bieden: “Het ‘uploaden’ van boeken, dus aanbod plaatsen, is heel makkelijk en ook nog eens gratis.

De kans op het daadwerkelijk verkopen van je boek is nergens groter, omdat er dagelijks honderdduizenden boeken worden gezocht. Het bestellen en afleveren is over de hele linie erg goed verlopen. Het lijkt er op dat we een nieuwe standaard hebben kunnen neerzetten in een markt die toe was aan een volwassen en transparant koop- en verkoopmechanisme
".

verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel

No comments: