Thursday, September 14, 2023

Azerion on the stock market via SPAC Graham Value and share Price

Goede artikel in FD 30 augustus 2023 (NB  ### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###)

Azerion was de afgelopen jaren een groeimachine die zich via onlinegames toegang heeft verschaft tot de markt voor digitale reclame. Behalve de 20.000 onlinegames exploiteert het bedrijf ook een platform waar adverteerders en aanbieders van digitale reclameruimte elkaar vinden. Daarmee behaalde Azerion in 2022 een omzet van €452 mln en Aytekin heeft regelmatig de ambitie geventileerd om al binnen een paar jaar door te groeien naar miljarden euro's omzet.

De koers van het aandeel heeft zich na het dieptepunt in mei enigszins hersteld, maar is nog ver verwijderd van een niveau waarbij verdere groei met een aandelenemissie kan worden gefinancierd. Nu vers kapitaal ophalen zou leiden tot een enorme verwatering van de bestaande aandeelhouders. Afgelopen maandag was het bedrijf zo'n €300 mln waard. Als het die dag tegen de koers van dat moment €100 mln had willen ophalen, hadden aandeelhouders een verwatering van 33% moeten slikken.


Getting EUR 81 million in cash from selling social card game portfolio after Q2 numbers. 

"Adjusted EBITDA" is fine, but the company is not generating a lot of cash and profits. No Graham Value because the company is not profitable. 

Short Term assets EUR 180m , short term debt EUR 208m bonds at 7% The company is preparing a new bond offer. 

Net revenue is growing quickly and now EUR 560 million is forecast for 2023.  

120 million shares at EUR 10 SPAC price = EUR 1,2b price. Now at EUR 2,18 x 120 million market cap is EUR 261 million 

That is 1/2 x Net Sales  

Not a stock for the Graham Defensive investor, but maybe for a growth investor at this price? 

Will the company be able to refinance debt at a reasonable %? Will it be cash flow positive? 


No comments: