Tuesday, February 14, 2023

Alumexx expansion

Market cap now is EUR 5m profit around 0,2m at 25x earnings not very cheap. The company will be very different next year if shareholders agree to an expansion. Alumexx and ASC are sister companies run by Jeroen van den Heuvel. 

After the mergers, Alumexx will be around 7x larger than today. 

Too difficult pile.  

https://www.alumexx-nv.nl/2023/02/10/alumexx-roept-bava-bijeen-voor-succesvolle-afronding-overnames-euroscaffold-en-asc-group/

Transactie
De totale koopsom, exclusief earn-out regelingen, bedraagt € 21,7 miljoen en is gebaseerd op een multiple van 5,5x de totale EBITDA over 2021 van de beide bedrijven.

Er is een gecommitteerde bankfinanciering van de Rabobank beschikbaar van € 16,6 miljoen. De overnamefinanciering wordt gevraagd in de vorm van twee 5-jarige leningen van € 14,6 miljoen en een werkkapitaalkrediet van € 2,0 miljoen. Er wordt een bedrag van € 1,8 miljoen aan bestaande bankfinanciering afgelost. Het resterende deel van de bankfinanciering betreft financial leases die niet worden afgelost (€ 1,0 miljoen). Per saldo resteert een ruime liquiditeitsbuffer van circa € 1  miljoen.

Het resterende bedrag van de overnamesom wordt gefinancierd door het uitgeven van nieuwe aandelen A ter waarde van € 2,7 miljoen aan de aandeelhouders van Euroscaffold (3,7 miljoen aandelen tegen € 0,73 per aandeel) en 10 cumulatief preferente aandelen aan de aandeelhouders van ASC Group ter waarde van € 5,5 miljoen vermeerderd met de waarde van de RC schuld van de moedermaatschappij van ASC Group, zijnde € 1,8 miljoen. In verband met de uitgifte van de cumulatief preferente aandelen wordt een voorstel tot statutenwijziging aan de BAVA voorgelegd.

No comments: