Monday, December 04, 2023

Morefield Kersten te koop

Winstverwachting naar boven bijgesteld
Morefield Group is zeer tevreden over de omzet- en resultaatverbetering in de eerste jaarhelft en verwacht voor geheel 2023 een verdere stijging van omzet en resultaat. Bij de aankondiging van de overname van Kersten (augustus 2022) heeft Morefield aangegeven te streven naar een winst per aandeel van 3 eurocent in 2023. Morefield is verheugd deze winstverwachting naar boven te kunnen bijstellen. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht Morefield dat de winst per aandeel in 2023 het niveau van 3,5 eurocent per aandeel zal overtreffen.  

De volledige halfjaarcijfers zullen op de website worden gepubliceerd. Op de halfjaarcijfers is geen accountantscontrole toegepast.

------------------

4 cent EPS x 15 multiple = verwachte koers EUR 0,60 koers is EUR 0,46 

0,46 EUR+0,080 vandaag (4 december) 

Persbericht 4 december 2023: 

Kersten ziet een tendens tot schaalvergroting en onderzoekt of en op welke wijze Kersten in dat proces – actief of passief – een rol kan spelen. In dat kader is een corporate finance bureau ingeschakeld. Indien daar aanleiding toe is zal Morefield daar nader over informeren. 

Naast het meerderheidsbelang in Kersten houdt Morefield Group een belang van 19 procent in Almunda Professionals. Dit belang wordt gewaardeerd op beurskoers. Vanwege de afhankelijkheid van de beurskoers van Almunda Professionals kan op dit moment geen nadere verwachting worden uitgesproken over de nettowinst van Morefield Group over het jaar 2023.


No comments: