Friday, February 24, 2006

Drop-off of zelfbediening?

De details zijn nog niet duidelijk, maar per 1 maart is Nederland 10 drop-off winkels rijker: bron Used Products

2dehands.nl en Used Products openen grootste landelijke drop-off keten
Samenwerking tussen online en offline handel in tweedehands artikelen

Vraag- en aanbodsite 2dehands.nl en franchise organisatie Used Products starten op 1 maart een landelijke drop-off dienst. In de winkels van Used Products wordt het mogelijk om artikelen af te geven, die vervolgens op 2dehands.nl te koop worden aangeboden. Directeur Maarten Beucker Andreae verwacht dat mensen die nog weinig ervaring hebben met internet veel gebruik zullen maken van deze dienst. Tevens zal 2dehands.nl in elke vestiging internetzuilen beschikbaar stellen, waarmee bezoekers zelf advertenties op 2dehands.nl kunnen plaatsen.

Voordelen voor de verkoper

De nieuwe dienst biedt verkopers van tweedehands artikelen vele voordelen. “Doordat de artikelen zowel in de winkels van Used Products als ook op de website van 2dehands.nl worden aangeboden, wordt de kans op succesvolle verkoop veel groter”, aldus Beucker Andreae. “Verkopers hoeven ook niet meer thuis te wachten tot de koper langskomt. En voor de afspraak op een onbekende plek bieden we nu ook een veilig alternatief.” Daarnaast geven de medewerkers van Used Products de verkopers professioneel advies over de verkoopprijs van hun artikel. Deze werknemers zijn intern opgeleid en hebben zeer veel kennis van de tweedehands markt.

Tien vestigingen in Nederland

Deze maand opende Used Products alweer zijn tiende vestiging in Nederland. Binnenkort zal tevens de eerste vestiging in Belgiƫ worden geopend. De ruim opgezette winkels bieden een scala aan duurzaam gebruikte artikelen. Door de samenwerking tussen 2dehands.nl en Used Products ontstaat de grootste drop-off keten van Nederland met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Beverwijk, Haarlem, Hilversum, Leiden, Purmerend, Zaandam en Zwolle.

Voorraad Used Products op 2dehands.nl

De gehele voorraad uit de winkels van Used Products zal op 2dehands.nl in speciale afdelingen worden aangeboden. De partijen verwachten dat dit per dag om duizenden nieuwe advertenties zal gaan. “Door deze samenwerking zal het aanbod op 2dehands.nl en in de winkels van Used Products nog groter, afwisselender en verbazingwekkender zijn", zegt Richard Ooyevaar, directeur van de Used Products franchise-organisatie.

Online vraag- en aanbod
De online vraag- en aanbodmarkt is de laatste jaren heftig in beweging. 2dehands.nl is na Marktplaats en Speurders de derde vraag- en aanbodsite van Nederland en verwacht met deze samenwerking verder in te lopen op haar concurrenten.

De site 2dehands.nl is onderdeel van TTY Internet Solutions B.V., dat ook de maker is van 2dehands.be, InternetOplichting.nl en Nieuw.nl.

No comments: