Friday, January 12, 2007

Het GOED Consignatie blijft in 2 winkels.

Een aanvulling op mijn post van 5 december (hieronder). "Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald." ? Het is nu officieel, Het GOED gaat voorlopig consignatie niet invoeren in meerdere winkels. De 2 winkels die wel consignatie doen, plaatsen ook geen advertenties meer op Marktplaats.nl.Bericht 5 december:

In tegenstelling tot wat op www.hetgoed.nl staat is het Bijzonder GOED programma van kringloopwinkel Het GOED (nog) niet uitgebreid naar de overige vestingen in de loop van 2006.

Bijzonder GOED neemt de verkoop van waardevolle gebruikte spullen uit handen en daarbij ook de nodige drukte om een verkoop heen, zoals het adverteren en het ontvangen van potentiƫle kopers aan huis. Bijzonder GOED is een nieuwe dienst van kringlooporganisatie Het GOED dat in oktober 2005 van start is gegaan in Eindhoven en Zaanstad. In de loop van 2006 breidt Het GOED deze Bijzonder GOED dienst uit naar de overige vestigingen.

Bijzonder GOED is ontstaan na de bestudering van een omgevingsanalyse, waaruit bleek dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking zegt bereid te zijn gebruikte spullen te verkopen, als dit niet te veel drukte met zich meebrengt. Met Bijzonder GOED speelt Het GOED in op de behoefte van die mensen, die bijvoorbeeld hun Van Gispen stoeltje of hun Gazelle fiets wel graag kwijt willen, maar het te waardevol vinden om het zomaar weg te geven. Verkopen is een optie, maar het liefst zonder de drukte van het adverteren en het ontvangen van potentiƫle kopers aan huis.verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel