Monday, September 03, 2007

verkoopwinkel artikelen ook op beta site


We zijn bezig met het testen van een eigen website met productcatalogus.

Daar staan nu artikelen op die de afgelopen twee weken zijn ingebracht en nog niet verkocht.

Dit is niet bedoeld om Marktplaats op termijn te vervangen, maar vooral om het plaatsen van advertenties naar Marktplaats makkelijker en meer accuraat te maken. Er gaat nu toch te vaak iets mis met de systeem die we gebruiken om de API te voeden. Soms worden artikelen dubbel geplaatst of niet automatisch verwijdert.

De website heeft een bijna live (3-4 per uur automatisch updates) koppeling met de kassasysteem die we gebruiken.

Voordeel voor onze klanten is dat ze dan kunnen kiezen in alle rubrieken/categorieen waarin wij producten aanbieden. Op Marktplaats zijn slechts 8 categorieen zichtbaar, terwijl wij artikelen in meer dan honderd categorieen hebben. Zoals eerder beschreven maakt dat het moeilijk voor kijkers op Marktplaats.nl om precies te weten wat er in de winkel staat.

Artikelen blijven ook na 56 dagen online, zodat mensen ook de artikelen die 50% zijn afgeprijsd kunnen zien. Op Marktplaats blijven handmatig geplaatst artikelen 90 dagen online en via API geplaatst advertenties slechts 56 dagen.

Ten derde kunnen we hopelijk een direct verbinding laten maken tussen onze website en Markplaats. Dit zou onze computersysteem minder belasten die nu alles twee keer opslaat 1 maal in onze kassasysteem en 1 maal in Veilingplaatser de programma die we nu gebruiken om advertenties voor de API voor te bereiden.
We gaan dit site nog niet aan alle klanten bekend maken.

verKoopwinkel Amsterdam: Kijken op Internet, verKopen in de winkel