Thursday, September 02, 2010

Skadi Rio Power X Prize -> Greenchoice !

Update 3:
Hallo John,

Folmer vroeg mij of ik u wilde mailen over de kwaliteit van de wedstrijd najaarstraining dit jaar.
Het gaat dit jaar beter dan de afgelopen jaren. Bij de dames gaan 16 dames mee naar Brugge. Dat er een dames 8 komt is zoals altijd wel een zekerheid.
Bij de heren gaan er 24 man mee naar brugge. 12 lichte en 12 zware roeiers. De kans dat er 2 achten komen is in mijn ogen en in de ogen van de coach aanzienlijk. Mede door de energy challenge die veel sterke dames en heren heeft getrokken als de nieuwe inrichting van de afroeiperiode was de aanwas in de najaars trainingen groot en goed.
Zodra de selecties rond zijn zal ik u nogmaals mailen over de gang van zaken!

Met vriendelijke groet,
Marnix Mus
Commissaris van het roeien der A.R.S.R. “Skadi”Update 2 september 2010 :
Beste (Ansgar) John,

Hartelijk dank voor je steun van de Energy Challenge. Het was wat mij betreft een groot succes! Ondanks het slechte weer hebben 177 studenten meegedaan. Op jouw aanraden heb ik Bart Straatman van het College van Bestuur samen met Roel de prijzen laten uitreiken, dat was erg leuk en positief, we hadden de aandacht van de hele zaal. De 16 winnaars gaan aanstaande maandag in een acht trainen met onze wedstrijdroeiers en krijgen daarna hun geldprijs uitgereikt. Als het goed is komt er ook nog een artikel in het Erasmus Magazine over de Challenge. Dat zal ik je dan nog opsturen. Daar staan ongetwijfeld wat betere plaatjes bij.

Groetjes,
Pieter
President van Skadi


Original Concept May 2010:
(X = Naam van sponsor)

Hoeveel energie kan jij leveren ? Win tot € 250,- binnen enkele minuten.

Skadi zoekt de komende generatie Olympische roeiers als opvolgers van de huidige Rotterdamse Olympiers.

De sterkste en meest efficient roeiende 16 mannen en 8 vrouwen maken deel uit van de eerstejaars Skadi ploegen.

xx sponsort een pre-selectie tijdens de Eureka week voor mensen die nog geen Skadi lid zijn en voor Goud willen gaan in 2016.

Wie kan op een roeimachine de meeste energie produceren op de 2 km Olympische afstand ? Wie kan het beste de pijn verdragen ?

De sterkste 24 deelnemers krijgen een geld prijs.


Kleine letters / voorwaarden:

1. De hoogste score is voor diegene die de meeste Ergs produceert op de Ergometer binnen 2 km. (Komt overeen met de snelste tijd als het goed is). Aantal Joules is gem. Watt x Aantal seconden geroeid. Joules x 10 miljoen = Ergs.

2. De winnaars worden bepaald met gewichts aanpassing ipv licht/zwaar categorieen:


Here are the actual formulas:

  • Wf = [body weight in lbs / 270] raised to the power .222
  • Corrected time = Wf x actual time (seconds)

Beste 16 mannen en beste 8 vrouwen.

3. Je hoeft geen Skadi lid te worden om deel te nemen, wel student / HBO'er in Rotterdam (mogelijk Varsity Oude Vier deelnemer.) Je kan maximaal 2 (3?) keer proberen. De ranglijst word bijgehouden op www.skadi.nl.
(Je moet een armband met je beste tijd dragen tot het einde van de week. Beste tijd als tijdelijke tattoo op hand? ) of VIP Pass / Backstage pass met Ergs erop genoteerd. VIP = Very Intense Power

Een video met uitleg over hoe je moet ergometeren draait in de Ergozaal. Met Ergometers naar Universiteit, Sportzaal, RSC etc gaan

Skadi mensen die winnende deelnemers hebben gevonden en begeleid krijgen bv. een bar tegoed / korting op lidmaatschap van € 50,-.

Zet vaste starttijden op Universiteit en RSC op drukke momenten aan het begin van de week met 8 ergometers (en van te voren geselecteerd/ingeschreven deelnemers) en breedbeeld scherm. Zorg voor begeleiding van minstens 1 toproeier(ster). Doorlopende mogelijkheid om te starten op Skadi om de 1 1/2 uur ?

T-Shirts met Rio Olympisch logo en Skadi vlag + sponsor .

Vraag? 2 Km of 1 km ? Camiel Notermans: "erg goed, John! zou ipv 2k 1000m doen (iets overzichtelijker, maar sporters/ sportminded people komen dan wel bovendrijven" is ook iets spannender om naar te kijken. @YV : " Untrained people without technique. Challenge is to discover their fysical & mental potential and motivate them. So 1k max."

Toproeiers in Development en Coaches voorzien van London Olympisch T-Shirts met Skadi vlag.

Comments, questions or E-mails welcome: ajbrenninkmeijer (a) gmail.com

No comments: