Monday, August 06, 2018

Ansgar "John" Brenninkmeijer

Drs. Ansgar John Brenninkmeijer is opgegroeid in London, New York en Montreal en studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. John heeft ervaring opgedaan bij vooraanstaande retailers zoals Ahold, C&A, de HEMA en IKEA in een breed scala van managementfuncties, daarnaast heeft hij als ondernemer offline winkels opgezet in samenwerking met Marktplaats.nl. Hij is een conceptuele denker die goed verbanden weet te leggen tussen theorie en praktijk. In samenwerking met de Leerstoel Retailmarketing van de UVA ontwikkelde hij innovatief lesmateriaal over contribution dollar based merchandising als vervanger voor suboptimale conventionele systemen.

In 2015 stond hij met 5 vrienden in de Guiness Book of World Records omdat hij het record voor verste afstand ooit geroeid door een mannenploeg in 24 uur verbrak.

Zijn passie voor value investing is ontstaan in 2011 toen hij "De Superinvesteerders van Graham en Doddsville" geschreven door Warren Buffett voor het eerst las. Het kwartje was meteen gevallen. Hij heeft op basis hiervan samen met de team van WarrenBuffett.nl, Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl, ValueMachines Fund opgericht.

No comments: